Zo maak je het:
- Snijd de paprika door de helft en haal de steel en de zaadlijsten eruit.
- Spoel de paprika’s af en leg ze neer met de dichte kant naar beneden. Als het nodig is kun je een heel klein laagje van de onderkant afsnijden zodat ze beter blijven liggen.
- Neem een braadpan en vul deze met zoveel water dat de paprika’s onder water staan.
- Breng aan de kook met een snufje zout en voeg de paprika’s toe. Kook twee minuten en giet dan af.
- Neem een koekenpan en rul hierin het gehakt gaar en bruin. Voeg de ui toe en bak mee.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg aan het gehakt toe. Voeg het zout, de knoflook en 1 kopje va de tomatensaus toe en kook tot alles warm is.
- Verhit de oven voor op 180 graden.
- Vul de paprika’s met het gehaktmengsel en zet ze in een glazen ovenschaal.
- Giet de resterende tomatensaus over de paprika’s heen.
- Doe aluminiumfolie over de schaal en bak 10 minuten in de oven.
- Haal folie eraf en bak nog eens 15 minuten. Strooi geraspte kaas er overheen en serveer direct.
Pagina 2/2
Beeld: Videostill