Dit wordt je nieuwe favoriete gerecht!
Wil je eens iets anders op tafel zetten dan de gebruikelijke aardappelen met vlees en groente? Dan moet je deze heerlijke gevulde paprika’s echt eens proberen! Een populair gerecht dat iedereen lekker vindt!
Dit heb je nodig:
- 2 rode paprika’s
- 2 groene paprika’s
- 15 gram boter
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 400 gram rundergehakt
- 75 gram geraspte belegen kaas
- 2 eetlepels fijngesneden peterselie
- 2 theelepels sambal oelek
- aluminiumfolie
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten.
- Verhit de boter in een koekenpan en doe de ui hierin. Roerbal de ui en de knoflook 1 minuut totdat de ui lichtbruin wordt.
- Voeg het gehakt toe aan de pan en bak het in vijf minuten rul en gaar.
- Roer de helft van de kaas, de peterselie, de sambal en een beetje zout en peper door het gehakt.
- Vul de gehalveerde paprika’s met het gehaktmengsel en verpak ze in aluminiumfolie.
- Doe de paprika’s in een ovenschaal en zet deze 30 minuten in het midden van de oven.
- Vouw na 20 minuten de folie open en strooi de rest van de kaas eroverheen.
Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Libelle | Beeld: Kookfans©