Lekker voor vanavond
Kipfilet met groente als avondeten is altijd lekker, maar til je kipfilet naar een hoger niveau door ‘m te vullen met feta en in spekrepen te bakken. Stroomt het water je al in de mond bij alleen het idee? Haal dan maar snel de ingrediënten voor dit gerecht in huis.
Heerlijk met wat groene asperges.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Verhit boter in een koekenpan op een middelhoog vuur.
- Voeg de bosui, jalapeño, knoflook en zout toe en roer door. Kook de groente zacht in zo’n 3 minuten. Roer af en toe door.
- Doe de groente in een kom en laat afkoelen. Verkruimel de Feta en voeg toe aan de groente.
- Voeg ook de verse kruiden, peper, cayennepeper en broodkruimels toe en roer tot alles goed is vermengd.
- Maak een inkeping in de kipfilets in de breedte.
- Vul de kipfilets met het groentemengsel en breng de kipfilets vervolgens aan beide kanten op smaak met zout, peper en cayenne peper.
- Rol de kipfilets vervolgens in katenspek.
- Doe een beetje olijfolie in een ovenbestendige pan of in een ovenschaal en doe de kip erin.
- Bak de kip in 30 tot 35 minuten gaar in de oven.
- Schenk nog wat citroensap bij de kip en meng het met het vet van de kip en het spek.
- Serveer de kip met citroensapmengsel en groente.
- Geniet ervan!
Ook lekker: Pasta pesto met kip en groene asperges
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Food Wishes | Beeld: Videostill