Ingrediënten
  • 60 milliliter olijfolie
  • 1 limoen
  • 1 theelepel chilipoeder
  • Een halve theelepel knoflookpoeder
  • Een halve theelepel gemalen komijn
  • Peper en zout, naar smaak
  • 4 kipfilets
  • 1 paprika, in reepjes
  • een halve rode ui, in halve ringetjes
  • 120 gram kaas, geraspt
Naomi
45 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 60 milliliter olijfolie
  • 1 limoen
  • 1 theelepel chilipoeder
  • Een halve theelepel knoflookpoeder
  • Een halve theelepel gemalen komijn
  • Peper en zout, naar smaak
  • 4 kipfilets
  • 1 paprika, in reepjes
  • een halve rode ui, in halve ringetjes
  • 120 gram kaas, geraspt

Gevulde kipfilet zoals je het nog nooit gegeten hebt!

Worstjes, sjasliks en burgers komen altijd wel voorbij op de barbecue, maar kipfilets zijn ondervertegenwoordigd. Zeker gevulde kipfilet zul je niet snel zien op een barbecue en dat terwijl het juist zo lekker is. Deze gevulde kipfilet is heel makkelijk te maken en heel erg lekker. Probeer het maar!

Wat moet je doen?

  • Meng in een middelgrote kom de olie samen met limoensap, chilipoeder, knoflookpoeder en komijn. Doe de kipfilets hierin en zorg dat ze helemaal omhult zijn met het mengsel. Hul de kipfilets daarna in vershoudfolie en leg ze 20 minuten tot 4 uur in de koelkast.
  • Verwarm de grill voor.
  • Leg de kipfilets zonder vershoudfolie op een bord en kruid beide kanten met zout en peper. Maak sneetjes in de filets, maar snijd ze niet helemaal door. Vul de sneetjes om en om met paprika en ui.
  • Scheur vier vellen aluminiumfolie af en leg de gevulde filets hier op. Bestrooi ze met geraspte kaas en vouw het folie dicht.
  • Plaats de kipfiletpakketjes op de grill en grill ze voor 20 minuten.

Lees ook: Maak vanavond deze heerlijke gevulde kipfiletpakketjes

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: videostill Delish