Heb jij weleens gevulde eieren met roomboter gemaakt?
Vrijwel alle recepten van gevulde eieren die we delen worden gemaakt met een, toch wel belangrijk, ingrediënt: mayonaise. Hiermee maak je de eierdooiers heerlijk romig, waardoor het ei een heerlijk feesthapje wordt. Maar we werden op onze vingers getikt: vroeger maakte men gevulde eieren namelijk met boter of margarine! Deze gevulde eieren met roomboter zoals opa en oma ze maakten zijn overheerlijk en kunnen naar believen op smaak gemaakt worden.
Maak jij gevulde eieren weleens zo?
Zo maak je ze:
Deze gevulde eieren met roomboter zijn eigenlijk een basisrecept waarop je eindeloos kunt variëren, dus voeg gerust dingen toe die jij lekker vindt!
- Haal de roomboter uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen.
- Kook de eieren zo’n 8 minuten, totdat ze hardgekookt zijn.
- Snijd de eieren in de lengte doormidden en haal de eierdooiers er met een lepeltje uit. Doe de dooiers in een kom.
- Prak de dooiers fijn met een vork. Voeg de boter toe en prak deze mee totdat je een romig geheel hebt.
- Voeg een beetje mayonaise, nootmuskaat, zout en peper toe naar smaak. De nootmuskaat geeft het een winters gevoel. Houd je hier niet van? Laat het weg of gebruik paprikapoeder.
- Meng alles goed totdat je een egale romige massa hebt.
- Schep het eigeel in een plastic zakje of spuitzak, knip het puntje eraf en knijp het terug in de eieren.
- Voilà, opa’s gevulde eieren met roomboter! Eet smakelijk!
Lees ook: Gevulde eieren met kaas en krokante spekjes
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Hetreceptvoorfamilie | Beeld: Videostill