Maayke

Ontzettend makkelijk om te maken en o zo lekker!

Mocht je nog inspiratie nodig hebben voor een heerlijk ontbijt? Zoek dan niet verder, want deze gevulde croissants van Leuke Recepten zijn overheerlijk. Perfect voor iedereen aan de ontbijttafel. Wedden dat al deze gevulde croissantjes binnen mum van tijd van de tafel zijn gesnoept?

Eindelijk wat variatie tijdens het ontbijt!

Wat heb je nodig? (voor 6 croissants)

  • 1 blik croissantdeeg
  • 3 eieren
  • 75 milliliter slagroom
  • 6 plakken (schouder)ham
  • een handje geraspte kaas
  • peper en zout naar smaak
  • snuf peterselie naar smaak

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven op 200 °C.
  • Klop 2 eieren door elkaar en voeg de slagroom toe.
  • Verhit een klontje boter in een koekenpan en voeg het eimengsel toe.
  • Laat dit een paar seconde stollen. Schep vervolgens met een spatel het eimengsel door elkaar, van buiten naar binnen.
  • Voeg de (verse) peterselie, peper, zout en kaas naar smaak toe en zet het vervolgens vuur uit. Let op: laat het ei niet te lang doorbakken ander wordt deze droog.
  • Rol het croissantdeeg uit en snijd via de stippellijn door. Maak een klein sneetje in het midden van de rechte zijde.
  • Leg een plak schouderham op het midden van het brede gedeelte. Schep hier wat roerei op en rol het croissantje voorzichtig op.
  • Leg de croissants op de bakplaat en bestrijk met 1 apart geklutst ei. Bak de croissants 12 minuten in de oven.
  • Ze kunnen zowel warm als koud gegeten worden, maar warm zijn ze natuurlijk wel iets lekkerder! 😉

Bekijk de gehele instructie van Leuke Recepten hier:

Lees ook: Kiezen met Pasen: in welk paasontbijt zitten de meeste calorieën?

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Leuke Recepten | Beeld: videostill, YouTube Leuke recepten