Om je vingers bij af te likken!
Champignons zijn rijk aan eiwitten en vezels en ze zijn bovendien hartstikke lekker. Genoeg redenen dus om deze paddenstoel vaak te eten. Ben je nog op zoek naar inspiratie? Deze gevulde champignons met tonijn en manchego zijn overheerlijk en perfect als snack.
Het is ook nog eens makkelijk om te maken.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 250 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Giet de tonijn af en doe in een kom.
- Voeg de manchego en peterselie toe aan de tonijn en roer goed door.
- Breng op smaak met wat knoflook- en uienpoeder en roer opnieuw tot alles goed is vermengd.
- Was en droog de champignons en haal de steeltjes eruit.
- Maak het gat in de champignons eventueel wat groter met een (boter)mesje, zodat er meer vulling in past.
- Leg de champignons met de bolle kant naar beneden op de bakplaat.
- Sprenkel een beetje olijfolie over de champignons en breng ze op smaak met een beetje zout en peper.
- Verdeel het tonijn-manchegomengsel over de champignons en verdeel er daarna nog een royale portie paprikapoeder over.
- Bak deze snack in 9 tot 11 minuten krokant.
- Serveer ze met wat extra verse peterselie.
- Geniet ervan!
Ook lekker: wentelteefjesovenschotel met appeltaartvulling
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Spain on a Fork | Beeld: Videostill Spain on a Fork