Ingrediënten
  • 450 gram grote champignons
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3/4 theelepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 2 stengels selderij
  • 5 gram peterselie
  • 1 sjalotje
  • 1/2 theelepel rode pepervlokken
  • 1/4 theelepel knoflookpoeder
  • 60 milliliter witte wijn of groentebouillon
  • 50 gram broodkruimels
  • 50 gram mozzarella, geraspt
  • 25 gram parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 groot ei
redacteur
45 min.
24 pers.
Ingrediënten
  • 450 gram grote champignons
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3/4 theelepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 2 stengels selderij
  • 5 gram peterselie
  • 1 sjalotje
  • 1/2 theelepel rode pepervlokken
  • 1/4 theelepel knoflookpoeder
  • 60 milliliter witte wijn of groentebouillon
  • 50 gram broodkruimels
  • 50 gram mozzarella, geraspt
  • 25 gram parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 groot ei

Lekker voor bij de borrel

Wat serveer jij graag op een verjaardag of feestje? Zet je een bakje nootjes of chips op tafel, of vind je het heerlijk om de keuken in te duiken en zelf borrelhapjes te maken? Voor de chefs die hun gasten graag imponeren met huisgemaakte lekkernijen, zijn deze gevulde champignons heel geschikt. Ze smaken heerlijk bij een drankje. Serveren als bijgerecht kan natuurlijk ook.

Heerlijk als borrelhapje of bijgerecht.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de gevulde champignons:

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Maak de champignons schoon en verwijder de stam. Houd de stammen apart.
  • Hol de champignons uit met een lepel om ruimte te maken voor de vulling.
  • Doe de uitgeholde champignons in een schaal en voeg hieraan 2 eetlepels olijfolie aan toe, 1/4 theelepel zout en 1/4 theelepel peper. Roer goed door, zodat alle champignons bedekt zijn met olie.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de champignons, met de uitgeholde kant naar boven.
  • Snijd de champignonstammen in stukjes (ongeveer 200 gram) en hak de selderij, peterselie en het sjalotje fijn.
  • Zet een koekenpan op het vuur en verhit hierin 1 eetlepel olijfolie. Voeg de selderij en het sjalotje toe en bak 3 minuten aan. Voeg vervolgens de champignonstammen toe, de rode pepervlokken, zwarte peper, het knoflookpoeder en zout. Bak ongeveer 10 minuten, totdat het vocht is verdwenen en de champignons bruin beginnen te worden.
  • Voeg de witte wijn (of groentebouillon) toe en kook tot het vocht is verdwenen (1 à 2 minuten).
  • Neem de pan van het vuur en voeg de peterselie en broodkruimels toe.
  • Meng in een kom de mozzarella, parmezaanse kaas en het ei met een garde. Voeg de inhoud van de pan toe aan het kaasmengsel en roer nogmaals door.
  • Verdeel de kaas-broodkruimelvulling over de champignonkapjes. Bak de champignons in de oven, gedurende 20 tot 25 minuten.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: knoflookchampignons in witte wijn-botersaus

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: Videostill