Wij zijn dol op gevulde champignons als snack
Heb je binnenkort een etentje of wil je op zaterdagavond iets anders dan een zak chips of toastjes? Maak dan eens gevulde champignons als voorgerechtje of zet ze neer als snack. De lekker warme champignon met roomkaas, knoflook en Parmezaanse kaas zijn om je vingers bij af te likken. Liever een variant met vlees? Bekijk dan dit recept. Smullen maar!
Deze gevulde champignons zijn vegetarisch, dus vegetariërs kunnen ze ook eten.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je ze:
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Haal de steeltjes van de champignons af snijd ze fijn. Zet de hoedjes van de champignon even aan de kant voor later.
- Verwarm olie in een koekenpan. Bak de fijngehakte steeltjes met de twee teentjes knoflook, het zout en de peper. Bak dit 6 tot 8 minuten. Zet het vuur niet te hoog, want je wilt niet dat de knoflook aanbrandt.
- Doe de steeltjes in een grote kom en voeg de roomkaas, broodkruimels, de helft van de Parmezaanse kaas en de peterselie toe. Maak af met een snuf zout en peper en meng goed. Het mengsel moet lekker dik zijn
- Zet de hoedjes van de champignons op een met bakpapier beklede bakplaat en lepel overal een dikke klodder roomkaas in. Strooi de overige Parmezaanse kaas erover en bak alles 20 minuten in de oven.
- Garneer met nog wat peterselie.
- Eet smakelijk!
Lees ook: Recept: champignonbruschetta
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Tasty | Beeld: Videostill