Ingrediënten
  • Voor de aubergine:
  • 2 grote aubergines
  • 60 milliliter olijfolie
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels zwarte peper
  • Voor de farro:
  • 80 milliliter olijfolie
  • 1 gele ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels verse tijm
  • 375 gram champignons
  • 150 gram farro
  • 80 milliliter droge witte wijn
  • 720 milliliter groentebouillon
  • 3 eetlepels ongezouten boter
  • 95 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 1/2 theelepel zout
  • 1 1/2 theelepel zwarte peper
  • 35 gram doperwten
  • 100 gram cherrytomaten
  • 3 eetlepels peterselie
  • Om het af te maken:
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 8 plakjes mozzarella
  • Olijfolie naar smaak
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel peterselie
Sara Bergsma
1 + 15 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • Voor de aubergine:
  • 2 grote aubergines
  • 60 milliliter olijfolie
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels zwarte peper
  • Voor de farro:
  • 80 milliliter olijfolie
  • 1 gele ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels verse tijm
  • 375 gram champignons
  • 150 gram farro
  • 80 milliliter droge witte wijn
  • 720 milliliter groentebouillon
  • 3 eetlepels ongezouten boter
  • 95 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 1/2 theelepel zout
  • 1 1/2 theelepel zwarte peper
  • 35 gram doperwten
  • 100 gram cherrytomaten
  • 3 eetlepels peterselie
  • Om het af te maken:
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 8 plakjes mozzarella
  • Olijfolie naar smaak
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel peterselie

Dit wil je proberen!

Van gevulde paprika tot gevulde aardappelen, Kookfans.nl staat er vol mee. Neem bijvoorbeeld deze smakelijke gevulde paprika’s met tacovulling, of deze vegetarische gevulde zoete aardappel uit de oven. En ook deze heerlijke, kazige, gevulde aubergine mag zeker niet in je receptenboekje ontbreken. 

Dit moet je doen voor de aubergine:

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een grote bakplaat met aluminiumfolie.
  • Snijd de aubergines in de lengte doormidden en leg ze met de gesneden kant naar boven op de bakplaat met aluminiumfolie. Besprenkel de helften van de aubergines met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  • Rooster de aubergines gedurende 30-40 minuten, totdat ze gaar zijn.

Dit moet je doen voor het farro-mengsel:

  • Snipper de ui, snijd de knoflook en de tijm fijn en de champignons in plakjes.
  • Verhit olijfolie in een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe aan de pan en bak tot deze glazig is voor ongeveer 8 minuten. Doe daarna de knoflook en tijm erbij en bak al roerend 2 minuten, tot de kruiden zacht zijn.
  • Gooi de champignons erbij en bak tot deze zacht zijn voor ongeveer 3 minuten.
  • Roer de farro erdoor, totdat elke korrel met olie bedekt is. Bak tot de korrels licht geroosterd zijn.
  • Giet witte wijn in de pan en roer totdat deze volledig verdampt is, dit duurt ongeveer 1 minuut.
  • Voeg telkens één kopje groentebouillon toe en laat koken tot de vloeistof bijna helemaal is opgenomen voordat je meer toevoegt. Roer het mengsel af en toe goed door. Na ongeveer 30 minuten zou de farro gaar en romig moeten zijn.
  • Zet het vuur uit en roer de boter, Parmezaanse kaas, zout en peper door het mengsel totdat de ingrediënten gesmolten en goed gemengd zijn.
  • Halveer de cherrytomaten. Voeg deze vervolgens toe, samen met de doperwten en de peterselie.

Dit moet je doen voor het samenvoegen:

  • Haal de aubergine uit de oven en zet de grill op hoog. Schep ¼ kopje vruchtvlees uit elke helft en gooi dit weg.
  • Vul de auberginehelften met het farro-mengsel en verdeel dit gelijkmatig. Bestrooi met Parmezaanse kaas, leg er vervolgens nog 2 à 3 plakjes verse mozzarella erop. Besprenkel met wat olijfolie, zout en peper.
  • Gril de auberginehelften 7-10 minuten, tot de mozzarella goudbruin is. Garneer met peterselie en serveer warm.
  • Geniet ervan!

Lees ook: TikTok-recept: heerlijke lasagnesoep

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock