Een perfect dessert voor de herfst
Combineer je appel, kaneel, karamel en chocolade met elkaar? Dan weet je eigenlijk van tevoren al dat het een daverend succes gaat worden. Vandaag maken we een dessertje waar je u tegen zegt. Door de combinatie van deze herfstige ingrediënten wil je na het eten alleen nog maar met een kleedje op de bank ploffen. Voor de echte zoetekauwen zijn de gevulde appels ook heerlijk met een bolletje vanille-ijs. Aan de slag!
Je maakt deze appeltjes in een handomdraai.
Zo maak je de gevulde appels met karamel:
- Verwarm de oven voor op 190 °C.
- Snijd de appels doormidden en schep voorzichtig het klokhuis eruit. Pak een ovenschaal en plaats de gehalveerde appels hierin. Bestrijk de appels met de gesmolten boter. Meng de suiker en kaneel met elkaar en besprenkel dit over de appels.
- Giet het water in de ovenschaal, zodat de appels in een klein laagje water staan. Plaats de appels ± 20 minuten in de oven.
- Plaats in elke halve appel 4 stukjes fudge. Bak vervolgens voor ± 15 minuten.
- Giet de gesmolten chocolade over de gevulde appels en besprenkel vervolgens met de kaneelsuiker.
- Smullen maar!
Ook heerlijk: Zwitserse tiramisurol
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Delish | Beeld: Videostill