Olijven + kaas + stokbrood = hemels!
Het liefst bereiden we een lunch die niet al te veel tijd kost, maar toch verrukkelijk smaakt. Daarom is een gevuld stokbrood dé uitkomst voor een smakelijke lunch. Je kunt gemakkelijk variëren met allerlei verschillende ingrediënten. Genoeg reden om vandaag eens dit heerlijk gevulde stokbrood met kaas en olijven te proberen.
Snel in de bereiding, kort in de oven et voilà! Binnen no-time staat een fantastische lunch voor je neus.
Wat heb je nodig?
- 1 Frans stokbrood
- 300 gram zwarte olijven
- 150 gram groene olijven
- 1 grote ui
- 120 gram boter, gesmolten
- 150 gram mayonaise
- 450 gram geraspte kaas
- een snufje peper en zout naar smaak
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Snijd de zwarte olijven, de groene olijven en de grote ui in kleine blokjes.
- Voeg in een grote kom de boter, mayonaise, 300 gram geraspte kaas, de olijven en gesnipperde ui toe. Voeg wat peper en zout naar smaak toe. Mix het geheel goed door elkaar.
- Snijd een groot rechthoek van de bovenkant van het stokbrood en hol deze tot de bodem uit. Vul het stokbrood met de kaas- en olijfmix, strooi de rest van de geraspte kaas er overheen.
- Leg het stokbrood op een rooster in de oven. Bak het ongeveer 20 minuten totdat de kaas gesmolten en goudbruin van kleur is.
Misschien vind je dit ook leuk: Geniaal: dít is wat je kunt doen met oud stokbrood en een zakje!
Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: The Frugal Girls, Yummly | Beeld: Homemade pizzas door sylvar onder de licentie CC BY 2.0
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.