Ingrediënten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 140 gram spinazie
  • 1 eetlepel rozemarijn, fijngehakt
  • 1 eetlepel tijm, fijngehakt
  • 300 gram bloem + extra om te bestuiven
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 3 eetlepels boter
  • 45 gram geraspte parmezaanse kaas voor de vulling + 45 gram voor het deeg
  • 250 milliliter melk
  • 1 ei + 1 losgeklopt ei om te bestrijken
  • 85 gram feta
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
redacteur
40 min.
9 pers.
Ingrediënten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 140 gram spinazie
  • 1 eetlepel rozemarijn, fijngehakt
  • 1 eetlepel tijm, fijngehakt
  • 300 gram bloem + extra om te bestuiven
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 3 eetlepels boter
  • 45 gram geraspte parmezaanse kaas voor de vulling + 45 gram voor het deeg
  • 250 milliliter melk
  • 1 ei + 1 losgeklopt ei om te bestrijken
  • 85 gram feta
  • 1 eetlepel sesamzaadjes

Leuk om met z’n allen te delen

Een drankje gaat bij ons altijd gepaard met een hapje. Wanneer we gasten krijgen, vinden we het leuk om iets op tafel te zetten wat we gezellig met elkaar kunnen delen. In zo’n geval is dit gevulde spinazie-fetabrood heel geschikt. Iedereen kan er een stukje van afbreken. Hoe leuk!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je het gevulde spinazie-fetabrood:

De vulling:

  • Zet een koekenpan op het vuur en verhit hierin wat olijfolie. Voeg de uien toe en bak totdat ze zacht zijn geworden. Dit duurt ongeveer 3 minuten.
  • Voeg de spinazie toe en laat slinken. Zet het vuur uit en voeg de rozemarijn en tijm toe. Roer door en zet apart.

Het deeg:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de bloem, het bakpoeder en zout in een kom. Voeg de boter toe en vermeng met het bloemmengsel. Roer ook de parmezaanse kaas erdoor. Maak een kuiltje in het midden en doe hierin de melk en het ei. Mix alles tot een zacht en kleverig deeg.
  • Bestuif het aanrecht met wat bloem. Plaats het deeg op het aanrecht en kneed het deeg met je handen. Wanneer het deeg te plakkerig is, kun je nog wat bloem toevoegen.

Het brood:

  • Rol het deeg uit tot een vierkante plak (ca. 1,25 cm). Verdeel het spinaziemengsel over het deeg, laat aan de zijkanten en randje van 1,5 centimeter over. Strooi de parmezaanse kaas en de feta erover. Rol het deeg op en druk de randjes goed aan.
  • Leg de deegrol op de bakplaat met de vouwrand naar beneden. Gebruik een schaar of een scherp mes om het deeg vanaf de buitenkant in te knippen. Knip tot ongeveer 1,5 centimeter van de rand. Breng de twee uiteinden van de rol naar elkaar toe en vorm zo een cirkel. Pak iedere plak vast en draai ze een kwartslag, zodat ze plat komen te liggen.
  • Bestrijk het brood met het losgeklopte ei en strooi de sesamzaadjes erover.
  • Bak het brood in de oven, gedurende 30 tot 40 minuten. Laat het brood 30 minuten afkoelen voor het serveren

Lees ook: Recept: plukbrood met pesto en mozzarella

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Jo Cooks | Beeld: Videostill