Heerlijk als voorgerecht of bij de borrel
Of je het nu eet bij je diner, een soepje of bij de borrel, een (stok)broodje is altijd een goed idee. Echter is een gevuld brood uit de oven nog veel lekkerder. Dit plukbrood is perfect om te delen én ziet er ook nog eens heel leuk uit. Hij is goed gevuld met kaas (dat lekker smelt in de oven) en knoflook. Knapperig vanbuiten en smeuïg vanbinnen. Aan de slag!
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.
Zo maak je het plukbrood:
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Gebruik een broodmes om het brood in te snijden. Snij het (stok)brood in beide richtingen diagonaal, zodat er een ruitpatroon ontstaat. Zorg dat er steeds 1 centimeter tussen zit. Let op: snijd niet helemaal door de bodem heen.
- Je kunt ieder soort brood gebruiken bij dit recept. Of je nu een wit- of bruinbrood gebruikt, of juist een stokbrood, dat maakt niet uit. Zo kun je eindeloos variëren!
- Roer in een kleine kom de gesmolten boter, knoflook en peterselie door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
- Bestrijk het brood met het kruidenbotermengsel. Zorg ervoor dat het ook tussen het brood komt, dus in de gesneden inkepingen.
- Vul elk ruitje rijkelijk met mozzarella en geraspte kaas.
- Wikkel het brood volledig in folie.
- Zet in de oven tot de kaas is gesmolten en het brood warm en geroosterd is. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
- Laat 5 minuten afkoelen en serveer.
- Geniet ervan!
Ook lekker: Recept: snelle roerbak met knoflook en kip
Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish