Yentl Feenstra
Ingrediënten
  • 125 gram bloem
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel zwarte peper, vers gemalen
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 20 kippenvleugels
  • 290 gram barbecuesaus
  • 170 gram honing

Om je vingers bij af te likken!

Deze zoete en sticky kippenvleugels met honing en barbecuesaus zijn het ultieme genot voor iedere vleesliefhebber. Chicken wings ietwat saai? Geloof ons: met dit recept zet je een stel overheerlijke vleugels op tafel.

Honing BBQ kippenvleugels

Kippenvleugels, chicken wings: we zijn er gek op! Ze zijn het lekkerst wanneer ze goed gekruid en gemarineerd zijn. Nou, dan zit je bij dit recept gebakken! De barbecuesaus en de honing helpen om de smaken van je kippenvleugels naar een hoger niveau te tillen. Je bakt ze namelijk in de oven totdat de gecoate vleugels heerlijk gekarameliseerd zijn. Overtuigd? Dit is hoe je ze maakt.

Zo bereid je de overheerlijke wings

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Meng in een kom de bloem, chilipoeder, zout, peper, paprikapoeder en knoflookpoeder. Haal de vleugels gelijkmatig door het bloemmengsel en schud het teveel eraf.
  • Leg de met bloem bestoven vleugels op een met bakpapier beklede bakplaat en spreid ze uit in een enkele laag. Bak gedurende 45 minuten en draai halverwege om, tot het vel knapperig en goudbruin is.
  • Verwarm de oven voor op 250 graden.
  • Meng in een aparte kom de barbecuesaus en de honing. Haal de vleugels door de saus en bestrijk ze gelijkmatig.
  • Plaats de gecoate vleugels terug op de bakplaat en spreid ze opnieuw in een enkele laag uit. Bak gedurende 8 tot 10 minuten, tot de saus bruist en gekarameliseerd is. Serveer en eet smakelijk!

Lees ook: Het geheime ingrediënt voor krokante kip uit de oven en Airfryer

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock