Ingrediënten
  • 1 eetlepel boter
  • 2 sneetjes wit of zuurdesembrood
  • 1 eetlepel plus 2 theelepels marinara-saus
  • 225 gram geraspte mozzarella, verdeeld
  • 25 gram vers geraspte Parmezaanse kaas, plus meer voor de garnering
  • 85 gram verse of bevroren gepaneerde kip, in blokjes
  • Een paar gescheurde basilicumblaadjes
  • Vers gemalen zwarte peper
Yentl Feenstra
20 min.
1 pers.
Ingrediënten
  • 1 eetlepel boter
  • 2 sneetjes wit of zuurdesembrood
  • 1 eetlepel plus 2 theelepels marinara-saus
  • 225 gram geraspte mozzarella, verdeeld
  • 25 gram vers geraspte Parmezaanse kaas, plus meer voor de garnering
  • 85 gram verse of bevroren gepaneerde kip, in blokjes
  • Een paar gescheurde basilicumblaadjes
  • Vers gemalen zwarte peper

Heerlijk!

Tosti’s in alle soorten en maten; we kunnen ze iedere dag wel eten. Zowel als ontbijt, lunch, snack en avondeten: we zijn er altijd wel voor te porren. Helemaal omdat er zoveel verschillende manieren zijn om een tosti te bouwen. Ben jij fan? Probeer dan eens deze overheerlijke tosti met kip en parmezaan. Gevaarlijk lekker!

Favoriete snack

Tosti’s, we krijgen er letterlijk nooit genoeg van. Het bijten in knapperig brood en vervolgens die zachte, gesmolten kaas proeven blijft voor ons een euforisch moment. Hoewel een tosti ham/kaas erg lekker is, blijven we graag experimenteren met verschillende ingrediënten voor op tosti’s. Om je geroosterde broodje met gesmolten kaas wat spannender te maken, hebben we er een met kip en parmezaan uitgeprobeerd en hij is om je vingers bij af te likken. Benieuwd? Aan de slag!

Zo ga je te werk:

  • Verwarm een koekenpan en een grill of tosti-ijzer.
  • Smeer boter op één kant van elk sneetje brood. Verdeel op de kant zonder boter 1 eetlepel marinarasaus en bedek met ¾ van de mozzarella, Parmezaanse kaas, kip en basilicum. Leg het resterende sneetje brood erop, met de beboterde kant naar boven.
  • Bak nu de sandwich knapperig in de pan, ongeveer 5 minuten per kant.
  • Verdeel de resterende 2 theelepels Marinara-saus over de sandwich en bedek met de resterende mozzarella. Grill nog even tot de kaas gesmolten en goudbruin is. Een portie geduld is hierbij een must!
  • Bestrooi met extra Parmezaanse kaas en de verse peper en serveer.

Eet smakelijk!

Lees ook: Heerlijk: een koolhydraatarme courgettetosti om ‘u’ tegen te zeggen

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron:  Delish | Beeld: Adobe Stock