Herfstige zoetigheid
Soms hebben we spontaan zin om iets te bakken. Helemáál op deze druilerige, gure dagen. Ook dit weekend duiken we weer de keuken in om een zoete lekkernij te maken. Wat het gaat worden? Deze gesuikerde appelbollen met kaneel! Ze zijn een soort kruising tussen een oliebol en een donut en ze zien er goddelijk uit. Ook leuk als snack tijdens de jaarwisseling.
Wellicht een leuk hapje voor oud en nieuw?
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.
Zo maak je de appelbollen:
- Verhit een flinke laag olie in een grote wokpan (180 °C) of in de frituur.
- Maak de kaneelsuiker: meng in een klein kommetje 150 gram kristalsuiker en 2 eetlepels kaneel. Zet opzij.
- Neem een grote kom en doe hierin de bloem, nootmuskaat, het bakpoeder en zout. Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes. Voeg de appel toe aan het bloemmengsel.
- Gebruik een andere kom en doe hierin de appelcider, eieren, boter, 50 gram kristalsuiker en het vanille-extract. Gebruik een garde om te mengen en giet vervolgens bij het bloemmengsel. Roer met een spatel goed door elkaar.
- Gebruik een ijsschep of een lepel en leg steeds een beetje van het mengsel in de olie. Je kunt ongeveer 7 bollen per keer bakken. Frituur ze totdat ze goudbruin zijn aan de onderkant (ongeveer 90 seconden) en draai de bollen om. Bak de andere kant weer 90 seconden. Gebruik je een frituur, dan hoeft je de bollen natuurlijk niet om te draaien. Ga door totdat al het beslag op is.
- Haal de appelbollen uit de olie en leg ze op een bord met keukenpapier. Laat 10 seconden uitlekken en rol de ballen vervolgens door het bakje kaneelsuiker.
- Serveer bij voorkeur warm.
Lees ook: Recept: wentelteefjesovenschotel met appeltaartvulling
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Beeld: Cooking Classy | Beeld: Videostill