Dit recept is alles behalve ingewikkeld
Stel je voor: je komt thuis na een lange dag werken. Je bent door de kou naar huis gefietst en je maag rommelt als een gek. Waar je dan aan toe bent? Een kom met soep! Vandaag staat er een geroosterde wortelsoep op het menu. We maken de soep af door er een flinke lepel crème fraîche of zure room doorheen te roeren. Geniet ervan!
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je de wortelsoep:
- Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bedek een bakplaat met aluminiumfolie en smeer hier wat olijfolie op.
- Verdeel de wortel, pastinaak, ui en knoflook over de bakplaat. Verdeel de olijfolie, komijn, basilicum, peper en zout over de groenten. Roer alles met je handen door elkaar.
- Bak in de oven voor ± 15 minuten. Schep de groenten om en bak opnieuw voor ± 15 minuten tot de groenten zacht en bruin zijn. Haal vervolgens uit de oven en laat voor 10 minuten afkoelen.
- Voeg de helft van de tomaten en de helft van de geroosterde groenten toe aan een blender of keukenmachine. Voeg de groentebouillon toe en blender opnieuw. Voeg vervolgens de rest van de tomaten en groenten toe en mix tot een glad geheel. Wanneer nodig voeg je nog meer groentebouillon toe.
- Giet de soep in een pan en zet het vuur aan. Roer de Griekse yoghurt door de soep en breng de boel op smaak met peper en zout. Zet het vuur hoog en breng de soep voor ± 1o minuten aan de kook.
- Schep de wortelsoep in een kom en top ‘m af met een lepel zure room of crème fraîche. Eet smakelijk!
Lees ook: Koolhydraatarme broccoli-kaassoep met Philadelphia
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Cooking Panda | Beeld: Unsplash