Deze geroosterde wortelen zijn verrukkelijk
Wortelen zijn een perfect bijgerecht. Deze oranje groenten zit niet alleen vol met bètacaroteen, maar bevat ook flink wat vitamine B, C, E en K. Daarnaast zitten er ook veel gezonde mineralen en vezels, zoals kalium, ijzer, magnesium, koper en zink. Er wordt natuurlijk niet voor niets gezegd dat wortelen goed zijn voor een scherp stel ogen. Maak ze nu nóg lekkerder dankzij deze variant van geroosterde wortelen met honing en knoflookboter!
Een heerlijk (bij)gerecht voor de feestdagen.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je ze:
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Vet een grote bakplaat in met boter of een bakspray. Zet aan de kant.
- Snijd de uiteinden van de wortelen en snijd de wortels vervolgens in derden.
- Smelt de boter in een steelpannetje op een middelhoog vuur.
- Schenk de honing erbij en kook, al roerend, tot het volledig door de boter is gesmolten.
- Voeg de geperste knoflook toe en kook 30 seconden tot de geur van de knoflook vrij komt terwijl je roert.
- Voeg de wortels toe en laat de saus nog 1 minuut dikker worden, terwijl je de wortels door de saus roert.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verplaats de wortelen over naar de bakplaat en verdeel ze gelijkmatig op de plaat.
- Rooster ze 20 minuten in de oven tot de wortelen gaar zijn.
- Zet de oven op grillstand en op de hoogste temperatuur gedurende 2-3 minuten om de randen knapperig en verkoold te maken.
- Optioneel: plaats de wortelen terug in de pan en laat ze in de saus 5 minuten op hoog vuur sudderen zodat de saus een geglazuurde laag om de wortelen wordt.
- Breng op smaak met een beetje extra zout en peper indien gewenst.
- Garneer met de verse peterselie.
- Serveer op een schaal en geniet ervan!
Lees ook: Zo maak je zalmfilet in een romige saus met spinazie
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Cafedelites | Beeld: videostill