Een heerlijke, vullende salade
Kikkererwten zijn ontzettend gezond en ook nog eens heel lekker. Toch eten we dit eiwitrijke product niet zo vaak. Daar komt echter verandering in, want in een salade zijn geroosterde kikkererwten overheerlijk. Duik maar meteen de keuken in om deze geroosterde kikkererwtensalade met ranchdressing te maken!
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Hoe maak je de kikkererwtensalade?
- Verwarm de oven voor op 230 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Leg de kikkererwten op de bakplaat en besprenkel met olijfolie. Rooster de kikkererwten knapperig. Dit duurt zo’n 20 minuten.
- Doe de Sriracha en boter in een kommetje en meng goed. Giet de saus over de kikkererwten en schep de kikkererwten door de saus. Breng op smaak met wat zout en peper. Bak de kikkererwten 5 minuten in de oven.
- Maak ondertussen de dressing: doe de mayonaise, zure room, karnemelk in een middelgrote kom en mix goed. Roer daarna de knoflookpoeder, peterselie, dille, bieslook en cayennepeper door de dressing. Breng op smaak met nog wat zout en peper.
- Doe de sla, kool, wortels, cherrytomaten, avocado, rode ui, blauwe kaas en de helft van de saladedressing in een kom en schep om.
- Verdeel de kikkererwten over de salade en schenk de rest van de dressing erover.
- Eet smakelijk!
Ook lekker: Romige tonijnsalade
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Delish | Beeld: Videostill