Maayke
15 min.
4 - 6 pers.
Ingrediënten
  • 500 gram groene asperges
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 4 knoflooktenen (geperst)
  • 3 - 4 theelepels zout
  • Zwarte peper naar smaak
  • 150 gram geraspte mozzarella

Deze groene asperges zijn een heerlijk bijgerecht!

Groene asperges zijn verrukkelijk. Helemaal als we ze roosteren en bestrooien met mozzarella, véél mozzarella. Deze kaasachtige geroosterde asperges zijn het beste bijgerecht voor elke maaltijd. Het gerecht bevat weinig calorieën en is de perfecte manier om op een smakelijke wijze je dagelijkse hoeveelheid aan groente binnen te krijgen. Zelfs mensen die niet zo dol zijn op groene asperges, vinden dit gerecht heerlijk!

Een goed bijgerecht om te onthouden voor de aankomende feestdagen.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Smeer of spray een bakplaat licht in met boter of bakspray.
  • Verdeel de groene asperges op de bakplaat. Zet opzij.
  • Meng in een kleine kom de olijfolie, geperste knoflooktenen, het zout en wat peper.
  • Sprenkel het olijfolie-mengsel over de asperges en schep gelijkmatig om totdat de asperges volledig bedekt zijn met de olie en knoflook.
  • Zet de bakplaat gedurende 10 – 15 minuten in de oven totdat de groente zacht begint te worden.
  • Haal de bakplaat uit de oven en verdeel mozzarella over de asperges.
  • Zet de bakplaat opnieuw terug in de oven en zet deze op de grillstand.
  • Rooster (of grill) tot de kaas smelt en goudbruin wordt (ongeveer 4-5 minuten).
  • Breng opnieuw op smaak met wat zout en peper, indien nodig.
  • Serveer direct. Eet smakelijk!

Bekijk de video met volledige instructie hier:

Lees ook: Recept: Romige tomatensoep zónder room

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Cafe Delites | Beeld: Videostill