Ingrediënten
  • 160 milliliter kippenbouillon, warm
  • 3 eetlepels sojasaus, of naar smaak
  • 2 eetlepels lichtbruine suiker
  • 1 eetlepel maizena
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 theelepel verse gember, geraspt
  • 2 teentjes knoflook, geraspt
  • 450 gram kipfilet, in behapbare stukken gesneden
  • Zwarte peper, naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 gram broccoli, in roosjes gesneden
  • 1 grote gele ui, in repen gesneden
  • 250 gram champignons, dungesneden
  • Sesamzaadjes, om te serveren
  • Rijst, om te serveren
Christel
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 160 milliliter kippenbouillon, warm
  • 3 eetlepels sojasaus, of naar smaak
  • 2 eetlepels lichtbruine suiker
  • 1 eetlepel maizena
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 theelepel verse gember, geraspt
  • 2 teentjes knoflook, geraspt
  • 450 gram kipfilet, in behapbare stukken gesneden
  • Zwarte peper, naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 gram broccoli, in roosjes gesneden
  • 1 grote gele ui, in repen gesneden
  • 250 gram champignons, dungesneden
  • Sesamzaadjes, om te serveren
  • Rijst, om te serveren

Dit gerecht is klaar binnen 30 minuten

Snel een gezond, maar vooral lekker eten op tafel zetten. Soms is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Als we vlug een maaltijd tevoorschijn willen toveren, kiezen we vaak voor een snelle pasta. Dat is echter nergens voor nodig. Deze geroerbakte kip en broccoli staat binnen een handomdraai op tafel en maak je in één pan. Scheelt je na het eten ook weer een beetje afwas.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina.

Wat moet je doen?

  • Begin met het maken van de saus. Doe de kippenbouillon, sojasaus, lichtbruine suiker, maizena, sesamolie, gember en knoflook in een kommetje en mix met een garde tot een geheel. Zet apart. 
  • Breng de kipfilet op smaak met wat zwarte peper.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie een grote koekenpan op een middelhoog vuur en voeg de kipfilet toe.
  • Roerbak de kip zo’n 5 minuten of tot de kip gaar is.
  • Hevel de kipfilet over in een kom en zet apart.
  • Zet dezelfde pan terug op het vuur en verhit er opnieuw 1 eetlepel olijfolie in. Voeg de broccoli, gele ui en champignons toe.
  • Laat 3 minuten op het vuur en blijf continu roeren.
  • Draai het vuur iets lager en schenk de saus in de pan. Roer tot alles goed met elkaar is vermengd.
  • Laat 4 minuten op het vuur staan en roer regelmatig. Voeg eventueel een beetje water toe als de saus te dik is geworden.
  • Doe de kip weer in de pan en roer goed door. Bak nog 2 minuten en haal van het vuur.
  • Garneer de kip en broccoli met sesamzaadjes en serveer met de rijst.

Ook lekker: Indiase Anda Bhurji

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Natasha’s Kitchen | Beeld: Videostill