Roos
15 min.
4-6 pers.
Ingrediënten
  • 12 mini komkommers
  • 1 1/4 theelepel zeezout
  • 3/4 theelepel zwarte peper
  • 1 kleine sjalot, gesneden
  • 1 teen knoflook, gesneden
  • Een halve citroen, geperst
  • 125 milliliter olijfolie
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel mosterd

Wedden: voortaan eet je je komkommer altijd op deze manier

Geplette komkommersalade? Ja, je leest het goed. Vandaag stampen we de komkommers plat en maken we er een verfrissende salade van. Door deze van oorsprong Chinese techniek toe te passen, krijgen die groene toppers veel meer smaak. Je schrikt misschien van de grote hoeveelheid zout in dit gerecht, maar het grootste gedeelte wordt gebruikt om het vocht uit de komkommers te halen. Het resterende zout helpt de natuurlijke smaak van de komkommer naar voren te halen. Heerlijk! 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de komkommersalade:

  • Snijd de uiteinden van de komkommers. Snijd de komkommers kruislings in 4 grote stukken. Stop de komkommers in een grote afsluitbare zak.
  • Sla met een deegroller 5 tot 8 keer op de zak met komkommers. Hierdoor plet je de komkommers. Probeer niet te rollen, je wil niet dat je komkommerstukken papperig worden.
  • Doe de komkommerstukken in een vergiet boven een grote kom en bestrooi met 1 theelepel zout. Meng en laat dit 30 minuten staan. Giet vervolgens het uitgelekte vocht uit de kom in de gootsteen en leg de komkommerstukken in de kom.
  • Meng de olijfolie, mosterd, ui, knoflook, citroensap en honing met elkaar. Giet dit mengsel in de kom met komkommerstukken. Voeg de peper en het resterende zout toe.
  • Laat dit voor 15 minuten staan. Proef en voeg indien nodig nog meer peper en zout toe.
  • Serveer de komkommersalade met een schuimspaan als bijgerecht. Heerlijk!

Lees ook: Deze truc met Verstegen-kruidenpotjes ontdekken we nu pas

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Kitchn | Beeld: Videostill YouTube