Sabine

Zo maak je de koekjes:

  1. Meng in een grote kom de boter met de witte suiker tot je een fluffy beslag hebt.
  2. Klop de eieren door je beslag tot ze helemaal zijn opgenomen in je beslag.
  3. Roer in een aparte kom de bloem, cacaopoeder en baking soda tot de klontjes eruit zijn.
  4. Meng de droge ingrediënten met de natte ingrediënten en mix dit tot het een beslag is.
  5. Leg het deeg op een platte ondergrond, bijvoorbeeld je aanrechtblad. Duw dit een klein beetje plat tot je een vierkant pakketje hebt. Wikkel dit in folie en laat het een uur rusten in de koelkast.
  6. Verwarm na dit uur de oven voor op 160 graden.
  7. Haal je deeg uit de koelkast en rol dit met een deegroller plat.
  8. Gebruik hierna een champagneglas of ander klein glas om kleine rondjes uit het beslag te steken.
  9. Leg de koekjes op een bakplaat bedekt met bakpapier en leg ze een centimeter uit elkaar.
  10. Bak de koekjes in 15 minuten gaar. Terwijl de koekjes bakken, kun je bezig gaan met de vulling.

Zo maak je de vulling:

  1. Meng alle ingrediënten voor de crèmevulling en roer dit tot er geen klontjes meer zijn.
  2. Wacht tot de koekjes zijn afgebakken en laat ze even afkoelen. Hierna kun je een laagje vulling op een van de koekjes smeren. Druk hierna een ander koekje tegen de vulling aan. Druk dit een beetje aan en snijd de crème die hierdoor naar buiten wordt gedrukt weg. Hierna is je homemade Oreo helemaal klaar!

Pagina 2/2

Lees ook: Citroenpers in huis? Dan gebruik je deze waarschijnlijk je hele leven al verkeerd

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Buzzfeed. Beeld: Videostill Tasty