Naomi

Dit is het taartdeeg dat nooit mislukt

Dit was een lang bewaard geheim, maar we kunnen ‘m eindelijk met je delen. Dit is de taartbodem die nooit mislukt en altijd lekker knapperig en perfect van smaak is. Vergeet bloem en zelfrijzend bakmeel. Die ingrediënten behoren vanaf nu in het verleden. Op deze manier verbaas je iedereen. 

Als je deze bodem geproefd hebt wil je nooit meer anders.

Wat heb je nodig? (voor 2 bakvormen Ø 23 cm)

  • 150 gram boekweitmeel
  • 150 gram amandelmeel
  • 60 gram fijne suiker
  • 20 gram pijlwortelmeel
  • 1/2 theelepel zout
  • rasp van 1 citroen
  • 100 gram boter+extra om in te vetten
  • 70 milliliter water
  • beetje bloem voor bestuiven

Wat moet je doen?

  • Vet de bakvormen in met wat boter. Doe alle droge ingrediënten bij elkaar en meng ook de citroenrasp erdoorheen. Mix het even met een mixer zodat alle klontjes verdwijnen.
  • Smelt de boter in een steelpannetje en giet dit vervolgens bij de droge ingrediënten. Mix het geheel tot het goed gemengd is.
  • Verdeel het deeg in twee helften en leg een deel op een met bloem bestoven bakpapier. Rol het deeg uit tot een platte ronde vorm van ongeveer 1 centimeter dik. Bestrooi het deeg met wat bloem, zodat het niet zo droog meer aanvoelt. Dek het af met een vel bakpapier en rol het uit tot het deeg nog maar 3 millimeter dik is.
  • Herhaal bovenstaande stappen voor het tweede deeg.
  • Laat het deeg 10 minuten opstijven in de koelkast.
  • Verwijder na die 10 minuten het bovenste vel bakpapier. Druk het deeg in twee bakvormen en zorg dat er geen gaatjes in het deeg zitten.
  • Afgedekt blijft het deeg 5 dagen goed in de koelkast en een maand in de vriezer.

Fan van dit recept? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: keeprecipes