Zo maak je de lekkerste kip kerrie ooit!
Kip kerrie maken met behulp van een zakje kerriesaus is de makkelijkste weg, maar het kan zoveel lekkerder zijn! De saus zelf maken is veel minder lastig dan je misschien zou denken en het gerecht staat bovendien al binnen een halfuurtje op tafel.
Dit heb je nodig (voor 4 personen):
- 2 kipfilets
- 1 grote gele ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 450 gram sperziebonen
- 1 eetlepel kerriepoeder
- snufje chilivlokken
- 1 theelepel kurkuma
- 1/2 theelepel korianderpoeder
- ananas
- 400 milliliter kokosmelk
- 2 eetlepels bloem
- 3 eetlepels rozijnen
- zout
Zo maak je het:
- Dop de sperziebonen, snijd deze in stukken en kook ze in een ruime pan met water en beetje zout in 15 minuten gaar.
- Snipper de ui, verhit olie in een koekenpan en bak hierin de ui goudbruin en glazig. Pers de teentjes knoflook in de pan en bak dit even met de ui mee.
- Snijd de kipfilet in kleine blokjes en breng dit op smaak met zout en peper. Voeg de kipfilet bij de ui en bak het goudbruin en gaar.
- Snijd ondertussen de paprika in stukjes en bak mee met de kip.
- Voeg de kruiden samen met de bloem bij de kip en roer het geheel goed door elkaar. Bak twee minuten mee en voeg vervolgens de kokosmelk toe. Warm de kokosmelk acht minuten mee.
- Snijd de ananas in blokjes, giet de sperziebonen af en voeg beide samen met de rozijnen toe aan de saus.
- Warm goed door en serveer met gekookte rijst.
Eet smakelijk!
Fan van dit recept? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Lekker en Simpel | Beeld: videostill