Maayke

Dit ingrediënt maakt al een hoop verschil

Deze heerlijke Mexicaanse saus gemaakt van avocado’s is de perfecte toevoeging voor elk (Mexicaans) gerecht. Daarnaast kennen we guacamole natuurlijk ook allemaal als heerlijke dipsaus bij de nacho’s. Hoewel de guacamole op verschillende manieren kunt bereiden hebben we nu één geheim ingrediënt die jouw saus op een andere hoogte kan brengen.

Het geheime ingrediënt is… salsa verde! Ook wel bekend als ‘de groene saus’.

Wat heb je nodig?

Voor de guacamole

  • 3 rijpe avocado’s
  • een halve rode ui, gesneden
  • 1 eetlepel verse koriander, gesneden
  • 1 theelepel knoflookpoeder of vers geperste knoflookteen
  • sap van 1 limoen
  • een halve theelepel zout
  • 1 kleine tomaat, in blokjes gesneden
  • een halve theelepel pikante saus (naar keuze)
  • optioneel: 1 jalapeño, zaden verwijderd en gesneden

Voor de salsa verde

Zo maak je het:

  • Begin met het maken van de salsa verde. Snijd de sjalot in kleine blokjes. Voeg de helft van de basilicum, munt, peterselie en koriander samen met de sjalot, geperste knoflookteen, 1,5 eetlepel olie in een blender of vijzel. Mix tot een gladde saus en schep in een kommetje.
  • Meng opnieuw de overige kruiden met 1,5 eetlepel olie en meng dit vervolgens door het mengsel in het kommetje. Voeg tenslotte de rest van de olie, kappertjes en 2 eetlepels water toe en breng de salsa verde op smaak met peper en zout.
  • Zet de salsa verde aan de kant en begin met de gaucamole. Prak de 3 avocado’s fijn met een vork in een schaal. Voeg het limoensap, de zout, pikante saus en knoflookteen- of poeder toe en meng alles goed door elkaar.
  • Snipper de rode ui, koriander, tomaat en jalapeño en meng dit samen goed door elkaar met de guacamole en salsa verde. Breng eventueel op smaak met extra peper of zout.
  • Serveer direct of dek de schaal af met vershoudfolie en bewaar in de koelkast.

Lees ook: Soep tegen winterblues: vegetarische Mexicaanse bonensoep met guacamole

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: The Salty Marshmallow, Allerhande | Beeld: Pixabay