Ingrediënten
  • 560 gram kipgehakt
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 6 gram verse koriander, fijngehakt + 6 gram voor de saus
  • 1 /2 ui, gesnipperd + 1/2 ui, gesnipperd voor de saus
  • Zout naar smaak
  • 1/2 theelepel komijnzaad
  • 2 eetlepels olijfolie + 1 eetlepel voor de saus
  • 1 theelepel currypoeder
  • 1 theelepel garam masala
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel gember, fijngesneden
  • 2 eetlepels tomatenpasta
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 240 milliliter kippenbouillon
redacteur
45 min.
5 pers.
Ingrediënten
  • 560 gram kipgehakt
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 6 gram verse koriander, fijngehakt + 6 gram voor de saus
  • 1 /2 ui, gesnipperd + 1/2 ui, gesnipperd voor de saus
  • Zout naar smaak
  • 1/2 theelepel komijnzaad
  • 2 eetlepels olijfolie + 1 eetlepel voor de saus
  • 1 theelepel currypoeder
  • 1 theelepel garam masala
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel gember, fijngesneden
  • 2 eetlepels tomatenpasta
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 240 milliliter kippenbouillon

Heerlijk met wat rijst

Wij zijn dol op de Indiase keuken en de rijke kruidige smaken die daarbij horen. Deze gehaktballetjes in romige kokos-currysaus zijn een van onze favoriete maaltjes. Serveer ze met wat rijst of een stuk naanbrood en je hebt een volwaardig diner. Smullen geblazen!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de gehaktballetjes:

  • Maak de gehaktballetjes. Meng het kipgehakt, kurkuma, chilivlokken, verse koriander, ui, het zout en komijnzaad in een grote kom. Maak van het mengsel kleine gehaktballetjes.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan. Leg de gehaktballetjes in de pan en bak ze ongeveer 2 minuten per kant. Haal de gehaktballetjes uit de pan en leg ze op een bord.
  • Maak de saus. Verhit hiervoor in dezelfde koekenpan opnieuw wat olie en voeg de currypoeder, garam masala, paprikapoeder, knoflook en gember toe. Bak 1 minuut mee en voeg vervolgens de tomatenpasta toe. Doe na weer 1 minuut de uien erbij en bak nog 5 minuten mee.
  • Giet de kokosmelk en kippenbouillon erbij en breng op smaak met wat zout. Leg de gehaktballetjes in de saus en breng aan de kook. Draai het vuur laag, doe het deksel op de pan en laat 30 minuten pruttelen.
  • Draai het vuur uit en voeg verse koriander toe.
  • Serveer eventueel met wat rijst of naanbrood.

Lees ook: Recept: krokante champignonballetjes met parmezaanse kaas en knoflook

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: The Cooking Foodie | Beeld: Videostill