Desy

Elke dag is gehaktballendag!

Ben jij geen ster in het maken van gehaktballen en vind je voor altijd dat je moeder en oma het veel beter kunnen dan jij? Dan moet je deze gehaktballen eens proberen! Het is hartstikke simpel om te maken en het smaakt echt fantastisch!

Dit heb je nodig (voor 6 gehaktballen):

Voor de gehaktballen

  • 1 kilo rundergehakt
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepels zwarte peper
  • 90 gram Parmezaanse kaas
  • 300 gram broodkruimels
  • 2 eieren
  • 120 milliliter tomatensaus
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt

Voor erbij

  • 400 gram pasta
  • 2 potten verse pastasaus Napolitana (AH)

Zo maak je het:

  • Verhit de oven voor op 175 graden.
  • Doe ingrediënten voor de gehaktballen in een kom en meng alles goed door elkaar met je handen.
  • Vorm het mengsel in zes gelijke ballen.
  • Leg de ballen op een met bakpapier beklede bakplaat en doe ze 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en verwarm de saus.
  • Serveer de gehaktballen op een bedje van pasta en saus. Garneer met nog wat Parmezaanse kaas en eet smakelijk!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: The Kitchn | Beeld: Pixabay