Een heerlijk gerecht dat niet te ingewikkeld is
We kennen allemaal van die dagen waarop we geen zin hebben om te koken. Bestellen? Kan. Maar de bezorgservices bieden niet altijd de gezondste opties. Wil je graag gezond eten, zonder te lang in de keuken te staan? Maak dan deze gegrilde zalm met avocadosalsa.
Zo maak je het:
- Meng in een grote kom de olie, zout, peper en paprikapoeder. Voeg daarna de zalmfilets toe en haal ze goed door de marinade. Zet de kom met zalm in de koelkast en laat het dertig minuten staan.
- Haal de zalm na een half uurtje uit de koelkast en gril de zalm twee minuten. Draai de zalm om en gril opnieuw twee minuten.
- Snijd de avocado door de helft, haal de pit eruit en haal de schil van de avocado. Snijd de avocado daarna in kleine blokjes en doe dit in een kom. Snijd de ui in ringen en doe dit bij de avocado in de kom. Voeg de olijfolie, citroensap en zout toe en meng goed.
- Doe de gegrilde zalm op een bord en schep de avocadosalsa eroverheen. Serveer direct. Wil je de garnering naar een hoger niveau tillen? Serveer dan met wat blaadjes koriander.
Variatie: houd je wel van wat pit? Voeg aan de avocadosalsa dan een fijngesneden Spaans pepertje toe. Om de hitte er wat uit te halen, zou je de zaden kunnen verwijderen voor je het toevoegt aan de salsa.
Lees ook: Recept: gezonde en glutenvrije pizza met bijzonder ingrediënt
Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Tasty| Beeld: Horizon Content (Pexels)