Het is simpel, maar je maakt wel een goede indruk met deze gegrilde zalm!
Krijg jij je schoonouders op visite of een andere dinergast die je wilt imponeren, maar heb je geen tijd (of zin) om uren in de keuken te zwoegen? Dan hebben wij een fijn receptje voor je: deze gegrilde zalm met avocadosalsa. Het is vrij simpel om klaar te maken en het is heerlijk. In slechts een aantal stappen kun je dit gerechtje serveren.
Dit heb je nodig voor de zalm:
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel peper
- 1 theelepel paprikapoeder
- 4 zalmfilets
Dit heb je nodig voor de avocadosalsa:
- 2 avocado’s
- kwart van een rode ui
- sap van 1 citroen
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel zout
- koriander ter garnering (optioneel)
Zo maak je het:
- Meng in een grote kom de olie, zout, peper en paprikapoeder. Voeg daarna de zalmfilets toe en haal ze goed door de marinade. Zet de kom met zalm in de koelkast en laat het dertig minuten staan.
- Haal de zalm na een half uurtje uit de koelkast en gril de zalm twee minuten. Draai de zalm om en gril opnieuw twee minuten.
- Snijd de avocado door de helft, haal de pit eruit en haal de schil van de avocado. Snijd de avocado daarna in kleine blokjes en doe dit in een kom. Snijd de ui in ringen en doe dit bij de avocado in de kom. Voeg de olijfolie, citroensap en zout toe en meng goed.
- Doe de gegrilde zalm op een bord en schep de avocadosalsa eroverheen. Voeg eventueel nog wat blaadjes koriander toe aan je gerecht en serveer direct.
Bron: Tasty. Beeld: Videostill