Zo’n lekker toetje van de barbecue heb je nog nooit gehad!
Het barbecue-seizoen is in volle gang. Daarom zoeken we ook steeds meer lekkere en bijzondere gerechten die we op de barbecue kunnen bereiden. Het bereiden van een nagerecht op de barbecue, daaraan hadden we echter nog niet gedacht. Deze gegrilde bananen met chocolade en Licor 43 zijn dé perfecte afsluiter van een gezellige avondbarbecue!
Door Licor 43 toe te voegen aan dit recept worden de gegrilde bananen met chocolade nog nét iets lekkerder!
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je de gegrilde bananen met chocolade en Licor 43:
- Zorg dat de barbecue ongeveer op een temperatuur van 180 °C staat.
- Verdeel de 6 bananen in schil over het barbecuerooster. Let er op dat je de bananen niet recht boven de hete kolen legt, maar leg ze er rondom omheen.
- Plaats de deksel op de barbecue en grill de bananen ± 15 á 20 minuten. Na het grillen zullen de bananen zwart van kleur zijn.
- Om te testen of de bananen na 15 of 20 minuten goed gaar zijn, kun je je wijsvinger en duim naar elkaar brengen. Druk met je vinger op de muis van je hand en voelt dit even zacht als de gegrilde bananen? Dan zijn ze perfect!
- Leg een banaan op een bord en snijd met een scherp mes door de lengte van de banaan.
- Vouw de banaan open en sprenkel wat Licor 43 naar smaak binnenin de banaan.
- Vul de banaan vervolgens met wat chocoladedruppels of blokjes en vouw de banaan weer zo goed mogelijk dicht. Op deze manier smelt de chocolade.
- Serveer de gegrilde bananen met een lepeltje en je lepelt de binnenzijde van de banaan er zo uit.
- Geniet ervan!
Bekijk hieronder de video voor de gehele instructie:
Ook lekker: Tonijn-komkommersalade
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!
Bron: YouTube, Jumbo Supermarkten | Beeld: Videostill YouTube, Jumbo + fotomontage