Deze hapjes zijn overheerlijk!
Zowel in de zomer als in de winter is er soms niets lekkerder dan wat bittergarnituur weg te werken. Vaak worden de bitterballen in de frituurpan gedeponeerd en wordt ervan gesmuld met een beetje mosterd of mayonaise. Hoewel deze gefrituurde ragoutballetjes ontzettend lekkers zijn is het ook weleens leuk om wat anders te proberen.
Wil jij je gasten eens een ander warme traktatie voorschotelen? Probeer dan eens deze gefrituurde ravioli bites. Pastaliefhebbers zullen helemaal gek worden!
Wat heb je nodig voor 6 personen?
- 24 stuks ravioli naar keuze
- 2 eieren
- 120 milliliter koffiemelk
- 220 gram gekruid paneermeel
- 80 gram geraspte kaas (optioneel)
- Peterselie (optioneel)
Wat moet je doen?
- Verwarm de olie op 190 graden.
- Mix de eieren met de melk.
- Dip de ravioli in het eimengsel en dip de ravioli daarna met beide kanten in het paneermeel.
- Frituur de ravioli aan beide kanten goudbruin.
- Leg de ravioli bites vervolgens op wat keukenpapier om uit te lekken.
- Verdeel als laats wat geraspte kaas over de ravioli en wat peterselie.
- Serveer de bites met een pittige ketchup of mayonaise.
Tip: liever niet frituren? Je kunt de ravioli bites ook in de oven klaarmaken. Verwarm de oven voor op 190 graden en bak de bites in 14 minuten goudbruin. Draai de bites halverwege wel even om.
Probeer ook:
- Til je gevulde eieren naar een hoger niveau door dít te doen!
- Geweldig: deze zelfgemaakte kaas-uienringen kun je in de Airfryer maken!
- Wow dit brengt de oer-Hollandse bitterballen een niveau hoger! Deze taart is echt heerlijk!
Bron: Divas Can Cook | Beeld: videostill tasty