Deze macaroni en kaasballetjes zijn zo lekker!
Soms hebben we zin in een hapje dat net iets anders is dan een bakje chips of een bakje nootjes. Maak daarom eens deze gefrituurde macaroni en kaasballetjes! Ze zijn niet zo heel gezond maar hé, het is maar één keer per jaar december!
Je hebt de volgende ingrediënten nodig:
- 3 kopjes macaroni en kaas (te koop bij de Albert Heijn)
- 2 kopjes olijfolie
- 2 grote eieren
- 1,5 kopje broodkruimels
- 2 eetlepels verse bieslook
- 60 gram boter
Zo maak je het:
Kook de macaroni gaar in zes kopjes water, ongeveer 7-10 minuten. Laat de macaroni uitlekken en voeg 60 gram margarine, 60 ml melk en de inhoud van het zakje saus toe. Meng het geheel goed door elkaar en zet 3-4 uur in de koelkast om op te stijven. Verhit de olie in een braadpan. Rol de macaroni en kaas tot ongeveer 12 balletjes. Klop in een kommetje de eieren op en leg de broodkruimels in een bordje. Haal de balletjes door het eimengsel en daarna door de broodkruimels. Voeg de balletjes toe aan de braadpan en bak tot de balletjes goudbruin en knapperig zijn. Bekleed een bordje met keukenpapier en leg de balletjes hier op om uit te lekken. Serveer direct met gehakte bieslook.