Perfect voor bij de borrel!
Als dit niet dé combi van de twee beste etenswaren in de wereld zijn, dan weten wij het ook niet meer. Deze heerlijke nuggets met een lasagnevulling passen perfect bij elke borrel. En of je er lang voor in de keuken moet staan? Zeker niet! Deze gefrituurde hapjes staan binnen 1o minuten al op tafel!
Wat heb je nodig?
- 250 gram verse lasagnebladen
- 240 gram ricotta
- 350 gram bolognesesaus
- 16 mozzarella-plakken
- 130 gram bloem
- 3 eieren, geklutst
- 300 gram, paneermeel/broodkruimels
- plantaardige olie om in te frituren
- 120 gram Parmezaanse kaas, geraspt
Zo maak je het:
- Leg een lasagneblad verticaal voor je op een snijplank. Smeer 4 eetlepels ricotta uit over het lasagneblad. Let op: smeer uit tot de randen maar hou aan de bovenkant van het blad ± 2 centimeter ruimte over.
- Smeer vervolgens 4 eetlepels bolognesesaus over de ricotta. Bedek tenslotte de ricotta- en bologneselaag met de plakken mozzarella.
- Rol de lasagne op en zet ± 30 minuten in de koelkast.
- Haal de lasagnerollen uit de koelkast, snijd de rol eerst doormidden en vervolgens elke helft nogmaals doormidden zodat er 4 gelijke plakken ontstaan.
- Zet 3 kommetjes klaar: één met het bloem, één met de geklutste eieren en één met het paneermeel.
- Haal elk lasagneplak door de bloem, het ei en de paneermeel. Herhaal nogmaals door de plak door het ei en paneermeel te halen.
- Voeg de gepaneerde lasagneplakken toe aan de frituurpan of pan met de kokende plantaardige olie en frituur elk hapje totdat ze goudbruin van kleur zijn.
- Extra tip: zet een extra schaaltje met marinarasaus klaar om de nuggets in te dippen. Enjoy!
Lees ook: Kook jij je bloemkool altijd? Dit is waarom je dat vooral niet moet doen!
Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Twisted | Beeld: videostill, Twisted