Sabine
50 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 180 gram maismeel
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 dessertlepel uienpoeder
  • 1 dessertlepel cayennepeper
  • eventueel zout en peper naar smaak
  • 360 milliliter karnemelk
  • 4 kabeljauwen

Het scheelt een hoop calorieën

Zie je ergens gefrituurde vis op de menukaart staan? Dan denk je vaak aan een gerecht dat wordt bereid in de frituurpan. Smakelijk, maar ook erg vet. Behalve als je vis in de airfryer bereidt. Dit recept voor ‘gefrituurde’ kabeljauw leent zich daar perfect voor.

Door de vis klaar te maken in de Aifryer bespaar je tot wel 400 calorieën en 45 gram vet per portie.

Zo maak je het:

  • Verwarm de Airfryer voor op 200 graden.
  • Spoel de kabeljauw af en dep het droog.
  • Doe alle droge ingrediënten bij elkaar en meng.
  • Haal de kabeljauw door het mengsel en zorg ervoor dat ze helemaal zijn bedekt. Haal de kabeljauw daarna door de karnemelk en daarna nog een keer door het droge ingrediënten mengsel.
  • Plaats daarna een van de kabeljauwen in de Airfryer. Je kunt ze vaak maar een voor een klaarmaken omdat het bakje van de Airfryer vaak maar klein is. Laat de kabeljauw 10 minuten in de voorverwarmde Airfyer garen.
  • Draai de kabeljauw daarna om en laat ‘m nog 2 tot 3 minuten garen.
  • Doe dit tot al je kabeljauwen gaar zijn.

Lees ook: Lekker visje bereid? Met deze zelfgemaakt remouladesaus is-ie nog lekkerder

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Stay Snatched, African Bites | Beeld: Pixabeeld