Een hemelse combinatie uit de frituur!
Banaan en chocolade is natuurlijk een welbekende combinatie (evenals banaan en pindakaas) maar zo heb je de combi nog nooit gegeten! Deze hapjes met banaan en chocolade worden namelijk gefrituurd en zijn daardoor onweerstaanbaar lekker!
Dit heb je nodig (voor 9 hapjes)
- 3 bananen
- Nutella
- Pindakaas
- 65 gram bloem
- 2 eieren, opgeklopt
- 150 gram droge broodkruimels (of paneermeel)
- Olie om in te frituren
- 65 gram suiker
- 1 theelepel kaneel
Zo maak je het:
- Snijd de boven- en onderkant van de banaan af en snijd de banaan in drie gelijke stukken. Laat wel de schil om de vrucht heen zitten.
- Hol de banaan uit aan de binnenkant met een dun mesje. Zorg ervoor dat je nog genoeg banaan overhoudt aan de binnenkant.
- Vul de ruimte in de vrucht nu met Nutella of pindakaas. Gebruik hiervoor de achterkant van een lepel. Herhaal dit met alle bananen en haal dan de schil van de vruchten af.
- Doe de broodkruimels of het paneermeel in een kommetje, klop de eieren op in een ander bakje en doe ook de bloem in een apart kommetje.
- Rol dan de stukjes fruit één voor één door de bloem, dan door het ei en vervolgens door de broodkruimels. Let er goed op dat de banaanstukjes compleet bedekt zijn met broodkruimels, anders dan glipt de vulling eruit tijdens het frituren.
- Meng de kaneel en de suiker in een grote kom en zet dit apart.
- Verhit de olie in een diepe pan en frituur hierin de stukjes gevulde banaan totdat ze lichtbruin van kleur zijn.
- Laat de stukjes even afkoelen en rol ze dan door het suiker-kaneelmengsel. Serveer warm; lekker met een bolletje vanille-ijs!
Eet smakelijk!
Misschien vind je dit ook wel lekker:
- Chocolade lava cakejes uit de Airfryer
- Oreo truffels met maar vier ingrediënten
- Chocoladetaart met aardbeien zonder oven
Bron: Tiphero | Beeld: videostill