In de Verenigde Staten is gefrituurde appeltaart een ware hit
Tegenwoordig lijken we alles wel in de frituur te kunnen gooien. De gezondste optie is het uiteraard niet, maar deze gefrituurde appeltaart is wel het proberen waard. In Amerika zijn ze er gek op, al zouden wij bijna stellen dat het een gefrituurde appelflap is. Hoe je het ook wilt noemen, de smaak ervan mag er zijn!
Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je het:
- Doe het water in een kom samen met het citroensap. Schil daarna de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in kleine blokjes en doe de appelblokjes in de kom met citroenwater.
- Smelt boter in een grote pan en voeg het kaneel toe. Roer goed.
- Giet daarna de appels af en doe de appelblokjes in de pan. Roer goed en doe daarna de bruine suiker en kristalsuiker in de pan. Roer opnieuw goed en dek af met de deksel. Laat 5 minuten opstaan en roer regelmatig tussendoor.
- Doe de maïzena in een kommetje en voeg twee eetlepels water toe. Roer goed en doe daarna in de pan. Roer het appelmengsel goed en laat daarna afkoelen.
- Leg vier plakken bladerdeeg klaar en verdeel het appelmengsel over de plakken. Leg het mengsel aan een kant van het vel bladerdeeg en laat een randje vrij. Maak het randje nat met wat water en vouw daarna de lege helft over het appelmengsel. Druk daarna met een vork dicht.
- Verhit olie in een frituurpan of een diepe pan. Frituur de appeltaartjes daarna goudbruin aan beide kanten en laat uitlekken op keukenpapier.
- Geniet ervan!
Lees ook: Recept: cinnamon roll-appeltaart met slechts 5 ingrediënten
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: This With Them | Beeld: Videostill YouTube This With Them