Ingrediënten
  • 100 gram bimi
  • 1 zoete aardappel, geschild en in plakjes
  • 1 paprika, in reepjes
  • 100 gram shittake paddenstoelen
  • 100 gram sperziebonen
  • 3 wortelen, 4 keer in de lengte door midden gesneden en nog een keer door de helft
  • Olie om te frituren
  • 450 milliliter water
  • 2 eierdooiers
  • 200 gram bloem
Sabine
30 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 100 gram bimi
  • 1 zoete aardappel, geschild en in plakjes
  • 1 paprika, in reepjes
  • 100 gram shittake paddenstoelen
  • 100 gram sperziebonen
  • 3 wortelen, 4 keer in de lengte door midden gesneden en nog een keer door de helft
  • Olie om te frituren
  • 450 milliliter water
  • 2 eierdooiers
  • 200 gram bloem

Even wat anders met je groenten

Hoewel er helemaal niets mis is met wat Hollandse kost of een avondje bij de Italiaan of Chinees eten, kan het ook weleens lekker zijn om iets uit de Aziatische keuken te nuttigen. Zin om de handen uit de mouwen te steken? Maak dan deze tempura groenten.

Zo maak je het:

  • Doe de eidooiers in een kom en klop ze los. Voeg daarna het water toe en roer tot beiden met elkaar zijn vermengd. Zeef daarna de bloem in de kom en roer opnieuw tot een beslag ontstaat.
  • Verwarm de olie in een diepe pan, maar zorg dat de olie niet gaat koken. Haal daarna de groenten door het beslag en doe ze daarna voorzichtig in de olie. Doe niet meteen alle groenten in de olie, maar doe dat in etappes.
  • Laat de groenten frituren tot het jasje goudbruin wordt. Haal ze daarna uit de pan en laat ze op een stukje keukenpapier uitlekken. Doe dit tot alle groente gefrituurd zijn.
  • Serveer daarna direct. Tip: dip de groenten in wat sojasaus.

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: All Recipes | Videostill YouTube