Desy
40 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 400 gram pasta (bijvoorbeeld penne)
  • 225 gram mozzarella, plus extra voor garnering
  • 200 gram ricotta
  • Verse basilicumblaadjes naar smaak
  • 600 gram pastasaus naar keuze
  • 100 gram gehalveerde cherrytomaten
  • Italiaanse kruiden naar smaak

Deze ovenpasta is zó klaar!

Soms hebben we gewoon geen zin om uren in de keuken te staan voor het bereiden van een avondmaaltijd. Toch willen we natuurlijk wel iets lekkers en iets gezonds eten. Deze heerlijke ovenpasta is dan uitermate geschikt; hij bevat namelijk maar zes ingrediënten en is zo klaar. Met dit weer hebben we vaak niet heel erg honger, maar moeten we toch maar iets naar binnen werken. En waar hebben we nu, ongeacht het tijdstip of de temperatuur, altijd zin in? Pasta! Vooral als het maar een kwartier kost om de pasta te bereiden en de oven de rest van het werk doet terwijl wij lekker met een frosé of een frisse limonade in de tuin zitten. 

Deze ovenpasta maak je binnen 15 minuten klaar en en je hebt er maar zes ingrediënten v0or nodig. De oven doet de rest!

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Kook de pasta volgens de verpakking gaar.
  • Halveer ondertussen de cherrytomaten.
  • Giet de pasta af en doe dit terug in de pan.
  • Voeg de ricotta, mozzarella en pastasaus toe.
  • Doe het mengsel in een ingevette ovenschaal en bedek met nog wat plakjes mozzarella, tomaten en Italiaanse kruiden.
  • Doe de pasta 15 minuten in de oven op 180 graden en klaar! Zo makkelijk kan het zijn!

Tip: wil je graag vlees in het gerecht verwerken? Rul dan eens 300 gram gehakt terwijl je de pasta kookt en voeg dit tezamen met de mozzarella, ricotta en pastasaus toe. 

Lees ook: Psst… Dit is het geheim voor een perfect gekookt ei

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Beeld: videostill