Desy
60 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 2 blikken AH cinnamonrolls (kaneelbroodjes)
  • 120 ml melk
  • 120 ml slagroom
  • 2 theelepels vanillesuiker
  • 2 theelepels kaneel
  • 100 gram suiker
  • 6 eieren

Begin je dag goed met kaneel-ontbijtmuffins!

Ja, ‘s ochtends hebben wij ook altijd iets te weinig tijd voor een creative en smaakvolle ochtendmaaltijd, maar toch is het écht de moeite waard om af en toe eens iets anders te maken dan dat gebruikelijke bammetje met kaas!

En dat hebben we het niet over een gebakken eitje of pannekoeken. Nee, dan hebben we het over deze heerlijke kaneel-ontbijtmuffins! Oké, we geven toe; in het kader van gezond eten moet je deze muffins misschien niet iedere dag klaarmaken, maar één keer per week mag je jezelf heus op een lekker ontbijtje trakteren! Ga daarom direct naar de supermarkt, haal de volgende ingrediënten in huis en verras jezelf met het lekkerste ontbijtje dat jij en je partner ooit zullen eten!

  • Neem een kom en doe hier de eieren, de slagroom, de melk, de vanillesuiker, suiker en kaneel in.
  • Mix tot een glad beslag met een handmixer.
  • Haal het deeg voor de kaneelbroodjes uit de verpakking en snijd ieder broodje in acht kleine stukjes.
  • Vet de muffinvorm in en stop stukjes kaneelbrood in ieder vormpje.
  • Neem vervolgens het beslag en vul ieder vormpje voor 3/4 met beslag.
  • Dek de muffinvorm af met folie en doe minstens twee uren in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bak de muffins 35 minuten. Haal uit de vorm en serveer direct. Eet smakelijk!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill