Goedkoop en lekker: het kan!
Normaal brood kan op den duur gaan vervelen en dat is zonde. Daarom is het heel belangrijk om genoeg te variëren. Probeer bijvoorbeeld eens dit heerlijke kaneel-rozijnenbrood. Het is een heel smaakvol brood dat ook heerlijk getoast kan worden.
Wij zijn er helemaal weg van!
Wat moet je doen?
- Meng de soorten bloem, bruine suiker, zout, gist en rozijnen in een grote kom. Roer het door elkaar tot het goed is vermengd.
- Schenk al roerend steeds een beetje warm water bij het mengsel. Uiteindelijk moet het een grote bal worden, zonder droge stukjes. Mocht dit niet het geval zijn voeg dan een eetlepel extra water toe. Doe wat vershoudfolie of een theedoek over de schaal en laat het deeg twee uur rusten bij kamertemperatuur.
- Het deeg zou mooi gerezen moeten zijn na die twee uur. Besprenkel het aanrecht (maak ‘m eerst schoon!) met wat bloem en leg het deeg daarop. Kneed en draai het brood eventjes door het bloem, zodat het niet meer aan je handen plakt.
- Maak het deeg plat en even lang als de broodvorm. De breedte mag twee keer de grootte van de broodvorm zijn. Verdeel de kaneel over het deeg en als je een zoeter brood wilt, gebruik dan nog wat extra bruine suiker. Rol het brood op en leg het in een ingevette broodvorm.
- Verwarm de oven voor op 230 graden. Besmeer de bovenkant van het brood met wat water en bak je brood in 30 minuten goudbruin en gaar. Haal het brood na het bakken uit de vorm en laat het afkoelen.
Eet smakelijk!
Bron: Budget Bytes | Beeld; videostill