Geen inspiratie voor het eten? Nu wel, maak deze heerlijke kip-lasagne met stroganoffsaus!

Ingrediënten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 300 gram kipgehakt
  • 250 gram champignons, in plakjes
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 pakje mix voor macaronisaus stroganoff
  • 250 gram lasagnebladen
  • 1 bol mozzarella, in plakjes
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • Ovenschaal (inhoud 1,5 liter), ingevet
Robby
20 + 30 min.
4 - 6 pers.
Ingrediënten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 300 gram kipgehakt
  • 250 gram champignons, in plakjes
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 pakje mix voor macaronisaus stroganoff
  • 250 gram lasagnebladen
  • 1 bol mozzarella, in plakjes
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • Ovenschaal (inhoud 1,5 liter), ingevet

Deze lasagne met kip is tongstrelend lekker!

De Italiaanse keuken, wij zijn er gek op. Pasta, pizza en natuurlijk vergeten we lasagne niet. Een heerlijke Italiaanse ovenschotel met dunne pastabladeren die oorspronkelijk uit Naples komt.

Het recept stampt al uit de middeleeuwen en werd al snel een traditioneel gerecht, maar wist je dat de naam uit Griekenland komt?

Lasagne

‘Lasanon’ betekent daar ‘platte deegkoek’. De oude Romeinen waren de eersten die het gebruikten om een gerecht met verschillende lagen van te maken. De bladen die in de supermarkt gekocht kunnen worden zijn halfgaar en worden veelal gebruikt om lasagne bolognese te maken. In Nederland is dit zo’n bekende toepassing dat dit gerecht zelf vaak al lasagne genoemd wordt. Wij gaan vandaag een andere variant maken, namelijk met kip en stroganoffsaus! Kijk voor het makkelijke recept op de volgende pagina!

Zo maak je het? 

  • Verwarm de oven voor tot 180 ºC.
  • Verhit in een hapjespan de olijfolie. Fruit de ui.
  • Voeg het kipgehakt toe en bak rul. Bak de champignons en paprika 5 min. mee.
  • Voeg het blik tomatenblokjes met 400 ml water en de sausmix toe.
  • Breng aan de kook en laat 2 min. zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep een beetje saus in de ovenschaal en dek af met lasagnebladen.
  • Maak met de rest van de saus en lasagnebladen meer lagen.
  • Eindig met een laag stroganoffsaus.
  • Verdeel er de mozzarella met de oregano over.
  • Bak de lasagne in de voorverwarmde oven in 30 min. gaar.

Lees ook: Vieze oven? 7 manieren waarop je hem in een handomdraai schoon kan maken!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Beeld: videostill