Ingrediënten
  • 2 grote eieren
  • Zout en peper naar smaak
  • 400 gram (wok)garnalen
  • 3 eetlepels plantaardige olie
  • 4 tot 6 lente-uitjes
  • 2 knoflooktenen
  • 2 eetlepels verse gember, geschild en fijngesneden
  • 500 gram witte- of zilvervliesrijst
  • 85 gram (bevroren) groene erwten
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel sesamolie
Maayke
20 min.
4 - 6 pers.
Ingrediënten
  • 2 grote eieren
  • Zout en peper naar smaak
  • 400 gram (wok)garnalen
  • 3 eetlepels plantaardige olie
  • 4 tot 6 lente-uitjes
  • 2 knoflooktenen
  • 2 eetlepels verse gember, geschild en fijngesneden
  • 500 gram witte- of zilvervliesrijst
  • 85 gram (bevroren) groene erwten
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel sesamolie

Je hebt voor dit recept maar één pan nodig!

Heerlijk, die gebakken rijst van de afhaal Chinees. Wist je dat je dit gerecht ook heel makkelijk thuis in de keuken kan maken? We maakten de gebakken rijst met garnalen in slechts één pan. Dit scheelt je ook nog eens een hoop afwas na het koken. Maak aan het begin van de week direct een flinke portie, zodat je een voorraad met heerlijke rijst in de koelkast hebt staan. Wel zo fijn voor de komende week, toch?

Binnen 20 minuten maak je dit eenpansgerecht van gebakken rijst met garnalen.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de gebakken rijst met garnalen:

  • Breek de eieren boven een grote kom. Breng op smaak met zout en peper en klop met een vork tot ze goed geklutst zijn. Zet de kom met eieren opzij.
  • Dep de garnalen droog met keukenpapier. Kruid ze licht met peper en zout.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een grote wok of anti-aanbak koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de garnalen toe en schroei ze dicht, tot ze lichtroze van kleur worden, 2 tot 3 minuten.
  • Voeg de gesneden lente-ui, geperste knoflooktenen en gember toe en roerbak tot de garnalen goed gebakken zijn, nog 30 seconden.
  • Kook intussen de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Voeg opnieuw 2 eetlepels olie toe en laat enkele seconden verwarmen. Voeg de rijst en erwten toe aan de garnalen, besprenkel met de sojasaus en roerbak tot de rijst 2 à 3 minuten is opgewarmd.
  • Duw met een spatel de rijst opzij. Besprenkel de open ruimte 1 theelepel olie, voeg de eieren toe en kook, roer af en toe met een rubberen spatel tot de eieren gaar zijn, 1 tot 2 minuten.
  • Haal de pan van het vuur. Besprenkel met de sesamolie, bestrooi met nog wat extra lente-uitjes en meng de gebakken rijst met het roerei door elkaar.
  • Proef en breng eventueel nog op smaak met peper en zout als dat nodig is.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker met garnalen: Pittige spaghetti met knoflookgarnalen en bosuipesto

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: Videostill YouTube