Sabine

Deze gebakken perziken zijn overheerlijk en supersimpel om te maken!

Appeltaarten, appelstrüdels en appelflappen hebben allemaal gemeen dat appel het hoofdingrediënt is. Maar dat is niet hun enige overeenkomst: ze smaken allemaal namelijk ook lekker met een bolletje ijs. Alleen duurt het best even voordat de appellekkernij is gegaard in de oven. Wil jij even iets extra’s serveren bij je ijsje, maar heb je niet zoveel tijd? Dan is deze gebakken perzik met ijs echt iets voor jou!

Dit heb je nodig (voor 6 porties):

  • 3 grote perziken
  • 30 gram gezouten boter
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • halve theelepel kaneel
  • 6 bolletjes ijs naar keuze

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Snijd de perziken door de helft en verwijder de pit voorzichtig.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en plaats de perzik hierop. Zorg ervoor dat de bolle kant naar beneden ligt.
  • Verdeel de boter over de zes perzikhelften. Doe het beetje boter in het gat waar de pit inzat.
  • Meng in een klein kommetje de suiker en de kaneel en verdeel dit daarna over de perzikhelften met boter.
  • Bak je perziken daarna in 8 tot 12 minuten gaar in de oven.
  • Haal je perziken daarna direct uit de oven. Pas hierbij wel op: ze zijn warm!
  • Leg de gebakken perziken op een schoteltje en serveer er een bolletje ijs bij.
  • Serveer eventueel met wat karamelsaus.

Bron: I heart Naptime Beeld: Videostill