Een heerlijke variant
Voor romige pasta’s met véél kaas kun je ons altijd wakker maken. Hoewel er veel gerechten bestaan met kip Alfredo, is dit wel een absoluut hoogtepunt. Deze cheesy gebakken kip Alfredo pasta zit boordevol kleverige kaas, al dente pasta en malse kip. Puur genieten met dit gerecht op tafel!
Zo maak je gebakken kip Alfredo pasta met véél kaas
- Breng een grote pan water aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes en kook de broccoli gedurende 6 minuten beetgaar.
- Kruid de kip met zout en peper en snijd in blokjes.
- Verhit een scheutje olie in een pan en voeg de kip en knoflook toe. Bak de kip goudbruin gaar.
- Voeg vervolgens de bouillon, slagroom en de pasta toe en breng het geheel aan de kook.
- Dek de pan af, zet het vuur laag en laat het 15 tot 20 minuten sudderen.
- Zet het vuur uit en meng 165 gram Parmezaanse kaas door de kip Alfredo pasta.
- Giet vervolgens de helft van de kip Alfredo pasta in een ingevette ovenschaal en bestrooi de pasta met mozzarella.
- Verdeel de resterende pasta er gelijkmatig over en bestrooi nogmaals met mozzarella en Parmezaanse kaas.
- Grill de kip Alfredo pasta 10 à 15 minuten in de oven tot de kaas krokant en goudbruin van kleur is.
- Haal de ovenschaal uit de oven en serveer de pasta op borden.
- Sprenkel nog wat peterselie over de pasta en het is tijd om te smullen.
- Eet smakelijk!
Ook lekker: Zo maak je overheerlijke romige pasta met garnalen, knoflook en een vleugje citroen
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock