Ingrediënten
  • 225 gram gepelde garnalen
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • Snufje zout en peper
  • 10 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 75 gram feta
  • Handje verse peterselie, fijngesneden
redacteur
15 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 225 gram gepelde garnalen
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • Snufje zout en peper
  • 10 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 75 gram feta
  • Handje verse peterselie, fijngesneden

Een supersnel eenpansgerecht

Koken kun je zo uitdagend maken als je zelf wilt. Ben je van plan als een ware Jamie Oliver een hartige soufflé te bereiden, dan is de kans dat het mislukt groter dan wanneer je een tomatensoepje in elkaar flanst. Toch hoeft koken in principe helemaal niet moeilijk te zijn. Zéker wanneer je een eenpansgerecht maakt, zoals deze gebakken garnalen met tomaten, feta en knoflook. Lekker overzichtelijk en binnen 15 minuten klaar. Kind kan de was doen!

Binnen 15 minuten zet jij dit op tafel.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de gebakken garnalen:

  • Dep de garnalen droog met een stukje keukenpapier. Doe ze in een kom, samen met de gesmolten boter, zout en peper. Roer totdat alle garnalen bedekt zijn met een laagje boter.
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de garnalen toe. Bak de garnalen ongeveer een minuutje, totdat ze roze beginnen te kleuren aan de randjes. Draai ze vervolgens om en bak weer een minuut. Wanneer de garnalen goed doorbakken zijn, haal je ze uit de pan en leg je ze op een bord. Zet apart.
  • Zet het vuur iets lager en voeg de fijngesneden knoflook toe aan dezelfde koekenpan. Fruit even aan, gedurende een minuut.
  • Voeg de tomatenblokjes en de cayennepeper toe en laat dit mengsel vervolgens vijf minuten sudderen. De saus kan hierdoor wat indikken. Roer zo nu en dan goed door.
  • Verwijder de pan van het vuur en voeg de garnalen weer toe aan het tomatenmengsel. Roer ze door de saus heen en verkruimel ten slotte de feta erover. Top af met wat fijngesneden peterselie en serveer warm.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: romige spaghetti met citroengarnalen, knoflook en peper

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Savory tooth | Beeld: Videostill