Gazpacho is heel makkelijk om te maken
Een koude soep van rauwe groenten en kruiden. Het klinkt niet heel aantrekkelijk, maar dan heb je deze versie van Gordon Ramsay nog niet geproefd. De Spaanse soep zoals de chef ‘m maakt is verrukkelijk en ook nog eens makkelijk om te maken. Hebben wij eens even geluk dat Gordon het recept met ons deelt.
Dit heb je nodig voor de Gazpacho:
- 1 komkommer, geschild en in stukjes
- 1 rode paprika, zonder zaadjes en in stukjes
- 1 groene paprika, zonder zaadjes en in stukjes
- 1 kilo rijpe Roma tomaten, gesneden
- 2 teentjes knoflook, gepeld en fijn gesneden
- 2 lente-uitjes, in stukjes
- 75 gram taai wit brood, in stukken
- 2,5 eetlepels sherry-azijn
- zout en peper naar smaak
- 2 eetlepels olijfolie
- brood naar keuze om te serveren
Zo maak je het:
- Doe de komkommer, paprika’s, tomaten, knoflook en lente-ui in een grote kom. Doe de broodstukken erbij en breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de sherry-azijn en olijfolie toe en meng het geheel met je handen. Duw daarna het brood naar beneden zodat het helemaal onder het sap zit van de groenten en azijn.
- Dek de kom af en plaatst dit minstens dertig minuten in de koelkast.
- Doe het mengsel in een blender en zet deze aan tot het geheel soepel is. Blijft het mengsel vrij dik? Voeg dan één á twee eetlepels olijfolie toe. Proef en voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
- Serveer de gazpacho met brood en besprenkel het eventueel met wat gesneden basilicum en wat extra olijfolie.
Lees ook: Zo maakt chefkok Gordon Ramsay zijn overheerlijke bolognesesaus
Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Gordon Ramsay | Beeld: Pixabay