Ingrediënten
  • Voor de vulling:
  • 300 milliliter visbouillon
  • 200 gram kleine garnalen
  • 3 eetlepels room
  • 2 blaadjes gelatine
  • 50 gram boter
  • 70 gram bloem
  • Sap van 1/2 citroen
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • Snufje caynennepeper
  • Voor de korst:
  • 2 eieren
  • 50 gram paneermeel
  • 30 gram bloem
  • Zonnebloemolie om in te frituren
Desy
50 min + 45 min.
16 pers.
Ingrediënten
  • Voor de vulling:
  • 300 milliliter visbouillon
  • 200 gram kleine garnalen
  • 3 eetlepels room
  • 2 blaadjes gelatine
  • 50 gram boter
  • 70 gram bloem
  • Sap van 1/2 citroen
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • Snufje caynennepeper
  • Voor de korst:
  • 2 eieren
  • 50 gram paneermeel
  • 30 gram bloem
  • Zonnebloemolie om in te frituren

Zo lekker heb je garnalenkroketten nog nooit gegeten!

Garnalenkroketten zijn heel erg populair in België, maar in Nederland worden ze maar zelden gegeten. Zonde, want het is heel erg lekker en ook nog eens helemaal niet moeilijk om het zelf klaar te maken. Vooral niet met deze handige tips!

Zo maak je de garnalenkroketten:

  • Smelt de boter in de pan en voeg 70 gram bloem toe. Roer het geheel met een garde door elkaar en laat kort garen in de pan. Giet nu de bouillon erbij en roer tot er een gladde saus ontstaan.
  • Leg de blaadjes gelatine in een kommetje met water en laat ze hierin weken. Knijp ze dan goed uit en doe ze door de saus. Voeg de peterselie en de room toe en meng het tot een glad geheel.
  • Schep de garnalen door de saus en laat het mengsel drie kwartier afkoelen in de koelakst.
  • Klop een ei los in een bord en doe het paneermeel in een ander bord. Doe de bloem in nog een ander bord.
  • Pak de vulling uit de koelkast (deze moet ondertussen stevig zijn geworden) en vorm steeds van één eetlepel van de vulling een worstje. Haal dit worstje door de bloem, het ei en door het paneermeel.
  • Klop dan het ei los in een tweede bord en vul het paneermeel aan als dit nodig is.
  • Haal de kroketten nog een keer stuk voor stuk door het ei en door het paneermeel. Deze tweede laag zal ervoor zorgen dat de korst extra krokant wordt en dat de kroket niet kapot gaat zodra deze in aanraking komt met het frituurvet.
  • Verhit een frituurpan met zonnebloemolie tot 180 graden en bak de kroketjes in porties in ongeveer 3 tot 4 minuten krokant. Laat ze uitlekken op een bord bekleed met keukenpapier en serveer met een lekkere saus.

Lees ook: Mysterie opgelost: wat is gezonder, een kroket of frikandel?

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Leuke Recepten | Beeld: iStock