Ingrediënten
  • 220 gram grote garnalen
  • Snufje zout en peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Halve gele ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 Spaanse peper, fijngesneden
  • 110 gram tomatenpuree
  • Snufje suiker
  • Verse peterselie naar smaak, fijngesneden
Christel
20 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 220 gram grote garnalen
  • Snufje zout en peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Halve gele ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 Spaanse peper, fijngesneden
  • 110 gram tomatenpuree
  • Snufje suiker
  • Verse peterselie naar smaak, fijngesneden

Deze garnalen in een pittige tomatensaus zijn klaar in 20 minuten

Garnalen zijn heerlijk als borrelhapje, door de pasta of in een salade. Niet alleen zijn garnalen overheerlijk, ze zijn ook nog eens gezond. Wist je dat garnalen onder andere vitamine B12 en diverse mineralen als ijzer, fosfor en zink bevatten? Tevens bevat een portie van 100 gram garnalen slechts 91 calorieën, 19 gram eiwitten en slechts 2 gram vet. Genoeg redenen dus om ze vaker te eten. Maak binnenkort bijvoorbeeld eens deze garnalen in een pittige tomatensaus.

Ook heerlijk als pastasaus!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de garnalen in een pittige tomatensaus?

  • Breng de garnalen op smaak met een beetje peper en zout.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op een middelhoog vuur. Doe de garnalen in de pan als de olie heet is.
  • Bak de garnalen 2 minuten, draai de garnalen na 1 minuut om.
  • Schep de garnalen uit de pan op een bord en zet apart.
  • Laat de overige olie en het vet van de garnalen in de pan zitten en voeg de uien toe.
  • Roer goed door en bak de uien zo’n 2 minuten.
  • Voeg de knoflook en Spaanse peper toe en roer door. Voeg eventueel een extra rode peper toe als je de saus extra pittig wilt maken.
  • Voeg na 1 minuut de tomatenpuree toe en breng de saus op smaak met wat zout, peper en een snufje suiker.
  • Roer alles door elkaar en draai het vuur laag.
  • Voeg de garnalen toe en laat het geheel nog 2 minuten op het vuur staan.
  • Serveer de garnalen met wat verse peterselie.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: knoflookchampignons 

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Spain on a Fork | Beeld: videostill